AZ ÁRPAFŰLÉ TÖRTÉNETE

AZ ÁRPAFŰLÉ TÖRTÉNETE

AZ ÁRPAFŰLÉ TÖRTÉNETE: Több ezer évig az emberek csak nyers ételt ettek, amik nem voltak szinte semmivel sem „kezelve” (főzve, párolva, tartósítva). A mai világba ez a szokás szinte teljesen eltűnt az életünkből, (étrendünkből) mindent megfőzünk, sütünk, amitől az ételek megfosztjuk a természet adta vitalitásától, és helyette mesterséges vitaminokkal próbáljuk meg pótolni őket, ami elég nagy kockázatot jelent az szervezetünknek.

A betegségek kiváltó okai között szerepelhet:

– ásványi anyagok,

– enzimek és

– vitaminok felborult egyensúlya

A megbetegedéseknek megszámlálhatatlan mennyiségű oka lehet, de ha csak a legfontosabbakat nézzük, akkor a környezetszennyezés, a kevés testmozgás, a rossz táplálkozási szokások, a mai napon is sajnos jelenlévő sugárzások (lásd: Japán, Ukrajna)

Ezeknek a bántalmaknak, a kivédésének a legfontosabb része, hogy átgondoljuk hogy miben tudunk változtatni az eddigi életvitelünkön, és inkább az egészséget, és a vitalitást választjuk, a toxinok, és egészségtelen táplálkozás helyett. Ebben az életmódban tud segíteni a zöldárpalé, ami segít kivédeni a lehető legtöbb betegséget, mivel a C-vitamin tartalma minimum kétszer nagyobb, mint a narancsé, és körülbelül ötször több vasat tartalmaz a spenót.

Ha össze akarjuk hasonlítani a zöldárpalevet a tejjel, és a paradicsommal, akkor körülbelül 1liter tejben van annyi A-vitamin, és 1 kilogramm paradicsom tartalmaz ugyanannyi kalciumot mint 1 pohár zöldárpalé.

AZ ÁRPAFŰLÉ TÖRTÉNETE

AZ ÁRPAFŰLÉ TÖRTÉNETE

AZ ÁRPAFŰLÉ TÖRTÉNETE: Gyógyulás

Régen az volt az emberek szemlélete, hogy a természet segítségével kell meggyógyulniuk, az orvosok csak segítenek.

Sajnos nem csak a testünket, hanem a környezetünket is romboljuk, pusztítjuk. Régen nem ettek az emberek szintetikus anyagot, kizárólag organikus eredetű élelmiszereket, de ma már ez megfordult, és esznek elegendő vitaminokban gazdag ételeket. Minél „élettelibb” egy gyümölcs vagy zöldség színe, annál több a benne lévő vitaminok, illetve ásványi anyag.

Aki már régebb óta fogyaszt gyümölcs-zöldséglevet, azok között már köztudott, hogy a levek többet érnek, mintha elrágcsálunk 2-3 darab zöldséget. Ez azért van, mert a zöldségek rostos szerkezetűek, és a rostokat nagyon szét kell zúzni ahhoz hogy kinyerjük belőle a levet.

Miután lepréseltük az árpát, a kinyert lé tele van az árpa esszenciájával. A szervezetnek így könnyebb megemészteni, mert gyorsabban fel tud szívódni a gyomorban, és a belekben szinte azonnal új energiát adva a szervezetnek.

A gyógyszerek nem oldják meg a betegséget, főleg mivel szintetikus anyagokból vannak, és csak az okozatot kezelik, és nem tartják meg a testünket egyensúlyi állapotban. Dr. Fujita a következőket mondta: „a szintetikus gyógyszerek felelőtlen, és mértéktelen fogyasztása egészen újfajta betegségek kialakulását hozza majd magával. Számos „civilizációs betegség” mint a rák, az agyvérzés, idegrendszeri betegség, szív és májbetegség egyre növekvő számban fordul elő. Ezenkívül, a gyermekkori elhízás, a rövidlátás, a bőr idő előtti elöregedése mind-mind elcsúfítják az egészséges emberiség eszményeiről szőtt rózsaszín álmokat.”

Egy nemrégen kiadott közleményben kiderült, hogy az USA-ban a lakosságnak a fele székrekedésben szenved (állítólag nagyban hozzájárul a mértéktelen húsfogyasztás is), pedig közel 3000 féle gyógyszert lehet kapni a gyógyítására.

Ha eleve egészségesen élünk, a szervezetünk egyensúlyi állapotban lesz, így a betegségek nem lesznek ránk ekkora hatással.

AZ ÁRPAFŰLÉ TÖRTÉNETE: Lúgosítók királya:

Szervezetünkben az ásványi anyagok egyik igen fontos funkciója, hogy fenntartsák a sav-lúg egyensúlyt. Ha ez az állapot felborul, ennek elsősorban a sejt anyagcsere folyamat látja a kárát, amelyet aztán levertség vagy fáradság formájában jelez. Ezt a nagyon precíz folyamatot az ásványi anyagok felhasználásával, és kiürítésével igyekszik fenntartani.

AZ ÁRPAFŰLÉ TÖRTÉNETE: A 4 fontos alappillére az egészségnek:

Ásványi anyagok: A savas ételek csak nagyon kis mennyiségben tartalmaznak káliumot, és egyéb ásványi anyagokat. Nem túlzás azt állítani, hogy az elsavasodás a sejten belüli mértékének, és arányának felborulása számos új betegség kialakulásához vezet.

Vitaminok: Nagyon fontos hogy megfelelő mennyiségben vigyünk be a szervezetbe, és ezt a mai világban nagyon könnyű megtenni. De nem mindegy hogy természetes formájában tesszük ezt, vagy pedig iparilag kikevert formában. Bár azt állítják a nagy gyógyszergyárak, a hogy ez az emberiségnek a legjobb, azért az emberiség sok ezer évet élt szintetikus vitaminok nélkül elég jó egészségi állapotban.

AZ ÁRPAFŰLÉ TÖRTÉNETE Fehérjék:

Amikor erről beszélünk, a legtöbb embernek a hús, hal és a tejtermék jut az eszébe mint gazdag fehérje forrás. Sok növényt ismerünk, amelyek különösen nagy mennyiségben tartalmaznak értékes növényi fehérjét. A zöld árpa tömegének a 45%-át teszi a színtiszta egészséges fehérje. Ha ezt összehasonlítjuk a búzaliszt fehérje tartalmával, ami 10%- máris szembetűnő a különbség. A zöldárpa nagyon gazdag könnyű fehérje molekulákban (45%) melyek 90%-ban könnyen emészthető

Klorofill: Ha megvizsgáljuk az emberi test sejtjeit nagyon sok hasonlóságot, találunk egy zöld levélben lévő sejtekhez –például az ásványi anyagok szerkezete mindkettőben közel azonos. Ebben a legérdekesebb a zöld levélben lévő klorofill és az emberi vér hihetetlen hasonlósága. Kémiai szerkezetük tekintve szinte ikertestvérnek tűnnek. Az egyetlen különbség hogy a klorofill magnéziumot, míg az emberi vér vasat tartalmaz. Sajnos kevesen tudják, hogy a mesterséges klorofil általában fel sem szívódik a szervezetben, így a hatását sem tudja kifejteni. A természetes klorofillt kizárólag a növények képesek előállítani élettevékenységük során, annak egyedüli forrása a zöld növény levél lehet. A mesterséges klorofill meghatározó jegye a réz ionos kötés, míg a természetes klorofill központi atomja magnézium, s ez döntő különbséget jelent az emberi szervezetben történő felszívódás szempontjából.

A klorofill zsírban oldódó anyag, s a zsír, mint ismeretes, közvetlenül felszívódik a belekből, így a zsírban oldott klorofilnak is hasonló módon hasznosulnia kell.

1979-ben a Japán Gyógyszerészek Tudományos Társaságának Közgyűlésén elhangzott hogy a zöld árpa eszenciából ez idáig több mint 20 különféle enzimet sikerült kivonni.

A hatásmechanizmusa merőben eltér a gyógyszerekétől, melyek a szervezeten belül idegen anyagként viselkednek. Az egészség helyreállítását sokkal inkább az egész emberre kiterjedő öngyógyító folyamatok elősegítése, és támogatása útján ér el.

AZ ÁRPAFŰLÉ TÖRTÉNETE: Betegségek:

Bél: a árpafűlé javítja a bél perisztatikáját (mozgását)

A Bőr szépségéért árpafűlével: javítja az arcbőr szépségét, ami elválaszthatatlan az egészséges embertől

AZ ÁRPAFŰLÉ TÖRTÉNETE: Elhízás ellen árpafűlével:

az elhízást nem tekinthetjük csupán külső problémának, sajnos vele jár a magas vérnyomás, érelmeszesedés stb. Különösen igaz ez a túlsúlyos középkorú emberekre. Korunkat a magas kalóriatartalmú táplálkozás jellemzi igen nagy mennyiségben, fogyasztunk olajat, zsírt, hántolt rizst, fehér kenyeret, finomított cukrot, amelyet a szervezetünk nem képes teljes mértékben elégetni. Az égés során ezek a kalóriadús táplálékok jó esetben nagyrészt vízzé és széndioxiddá alakulnak melyek, távoznak a szervezetből. A tápanyagok tökéletlen égése miatt a maradék lebontatlanul, zsír formájában raktározódik el a bőr alatt vagy a zsírsejtekben.

Az árpafűlé nem tekinthető egy elhízás elleni csodaszernek, s nincs is rá semmi garancia, hogy szedése azonnali fogyáshoz vezet. Hiába szeretnénk a súlyvesztést könnyedén, gyorsan elérni, idővel kénytelenek leszünk elismerni, hogy ez nem így megy. Ez egy komplex, és összetett folyamat. 

Alapvető teendők: Étkezésünk és életünk gyökeres átalakítása, a zsír, keményítő, és a cukor fogyasztás mérséklése, és mindennapi életünkbe a rendszeres testmozgás beiktatása. Ha emellett napi háromszor egy árpafűlevet fogyasztunk, örömmel fogjuk tapasztalni a súlyunk fokozatos csökkenését. A zöldárpa a leglúgosabb élelmiszer. Semlegesíti a testfolyadékok savasságát, és ezzel egyidejűleg serkenti a pajzsmirigy működését. A zöldárpa kivonat a hormontermelés szabályozásán felül rendkívül gazdag enzimtartalmánál segíti a fogyókúrát. Például a lipáz nevű enzim, kivonja a testszerte felhalmozódott zsírt a szövetekből.

Böjt az árpafűlével:

nagyon hasznos, és egészséges dolog, de a fizikai erő megtartása, és a szervezet működésének szinten tartása miatt nagyon fontos a fehérjék, ásványi anyagok, és vitaminok pótlása. Kiválóan alkalmas erre a célra a zöldárpa lé, mely a szervet számára szükséges anyagokat éppen a megfelelő arányban tartalmazza.

Székrekedés ellen árpafűlével: A pangó széklet felfúvódáshoz vezet, a hasban állandósult nyomásérzethez vezet mellyel, együtt jár az étvágytalanság kialakulása. A pangó székletből felszívódó méreganyagok

fejfájást, szédülést okoznak, s e tünetek már a pihentető alvást is    befolyásolják. Ez az állapot, amikor a vízben feloldott zöldárpa kivonat hatékony segítséget nyújt. hatóanyagai elősegítik a bél normális mozgásainak visszaállítását, és erősítik a széklet ürítésében résztvevő izmokat.

A klorofilcsodálatos a dezodoráló hatása: a kellemetlen testszag, és a rossz lehelet sok ember életét megkeserítik. Erre az estre nyújt gyors, segítget az árpafűlé. Egy pohár vízben feloldva kell elkortyolni röviddel a randevú előtt némi gargalizálással beiktatva. A kivonat azonnali hatása a zöldárpában lévő klorofil biztosítja, amely gyors dezodoráló hatása klinikai kísérletekkel is bizonyították

Stressz ellen a árpafűlével: a váll, és a hát merevsége, valamint a lumbágó problémái az emberek egyre szélesebb körét érinti. A fenti panaszok kialakulásának legfőbb oka a lelki stressz. Valamint a táplálkozásban a savas ételek túlsúlya. Ezek sajnos a tejsav felhalmozódását vonják maguk után.

Rövidlátás ellen árpafűlével:

napjainkban a rövidlátás és a fogszuvasodás úgy tűnik szoros kapcsolatban áll az ásványanyag hiánnyal. A fogszuvasodás kialakulása is visszavezethető a kalcium és egyéb ásványi anyagok hiányára. Melyet a fogat felépítő mész-komponens alkotóelemei, s ezek hiányában törékennyé és merevvé válnak.

A rövidlátás a táplálkozás oldaláról vizsgálva, rögtön kiderül, hogy az ásványi anyag – például a kalcium –hiányos állapot a retina, sclera és az ínhártya elernyedéséhez, fellazulásához vezethet, mitől kialakulhat a rövidlátás.

Persze van más veszély is, ilyen például a cukor és az édesség.

Várandósság: Régóta tudott hogy a váradós anya étkezési szokásai hatással vannak a születendő gyermekére. Sőt annak jövőbeni képességeire is, tehát nem mindegy hogy milyen táplálékot vesz magához. Nem valószínű, hogy jót tesz a magzatnak a sok zsír, és a tartósítószeres ételek.

Olvasd el ez a cikket is: 

Az árpafű fogyasztásának hatásai a fogyókúrára

Forrás: Wikipedia

Bármilyen kérdésed van, állunk a rendelkezésedre, keress minket bátran

Árpafűlé búzafűlé Krizsán Tamás

Árpafűlé búzafűlé Krizsán Tamás

By | 2017-07-17T09:55:16+00:00 október 3rd, 2016|Árpafűléről bővebben|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

error: Content is protected !!

Elég uncsi, de mi is cookie-kat használunk a weboldalunkon. Remélem megváltozik a törvény és nem kell többé ilyen üzeneteket látnod. Azzal, hogy tovább böngészel, elfogadod, hogy tovább használjuk a cookie-kat. Üdv,Tamás További információ

Elég uncsi, de mi is cookie-kat használunk a weboldalunkon. Remélem megváltozik a törvény és nem kell többé ilyen üzeneteket látnod. Azzal, hogy tovább böngészel, elfogadod, hogy tovább használjuk a cookie-kat. Üdv,Tamás

Bezárás