2 frissítő ital a mindennapokra

2 frissítő ital a mindennapokra

2 frissítő ital a mindennapokra: Ha a reggelt nem szalámis kenyérrel, hanem gyümölcsökben, zöldségekben gazdag italokkal kezdjük, sokkal több energiát veszünk magunkhoz, mint gondolnánk. Most két finomságot meg is mutatunk!

Tavasz elején mindenki a megújulásról, vitalizálásról beszél, sokakban felmerül, vajon miért? Roppant egyszerű magyarázata van mindennek: télen szervezetünk lelassul, kevesebbet mozgunk, kicsit kényelmessé is válunk, és hogy a hideg ellen védekezni tudjuk, több kalóriátveszünk magunkhoz. A kelleténél néha többet is. Tavasszal viszont a természettel együtt mi is mozgékonyabbak vagyunk, vágyunk a szabadba, a friss levegőre, és a zsíros ételeket sem kívánjuk már annyira, sokkal inkább a vitaminban gazdag zöldeket, melyek felfrissítik egész szervezetünket. Hagyjuk hát el a télen jól bevált, energiában gazdag, zsíros reggeliket, fogyasszunk inkább vitaminokkal teli italokat, mondjuk ezeket!

 

2 frissítő ital a mindennapokra: Almás búzafű-koktél

Elkészítési idő: 20 perc

Az erőteljesen méregtelenítő búzafűlé a legjobban magában fejti ki hatását, ám koktél formájában könnyebben fogyasztható, élvezetesebb – és még így is jelentős a vitalizáló ereje. 

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg búzafűlé
1,6 kg savanykás alma

A búzafűből kézi búzafűpréssel vagy csigás présgéppel a levet kicsavarjuk. A savanykás alma levét csigás présgéppel vagy gyümölcscentrifugával kipréseljük. Az almalevet pohárba töltjük, majd a búzafűlevet hozzáöntjük. Akár így hagyhatjuk, akár összekeverhetjük, csak az a lényeg, hogy minél hamarabb megigyuk.

2 frissítő ital a mindennapokra: Almás-sóskás kiviturmix

2 frissítő ital a mindennapokra

2 frissítő ital a mindennapokra

Elkészítési idő: 10 perc

Ez az igazán zöld turmix a sóska savanykásságával, a kivi aromájával és az alma természetes édességével kiváló tisztító hatású, tápláló ital. Sóska helyett zsenge parajjal is készíthetjük, ekkor azonban inkább savanykás almát válasszunk hozzá! 

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg érett kivi, meghámozva
40 dkg édes alma, magházától megfosztva és kockákra vágva
kb. 2 dl víz

20 dkg friss, zsenge sóskalevél, vastag szárától megfosztva és apróra vágva
A nedvdús, édes kivit és az almát turmixgépbe tesszük, annyi vízzel felöntjük, hogy simára tudjuk turmixolni, majd a sóskát beleszórjuk, és összeturmixoljuk. Poharakba töltjük, és kivikarikákkal díszítjük. Kívánság szerint hígabbra is készíthetjük.

Forrás: Wikipedia

Olvasd el ez a cikket is:  A búzafű “szuper élelmiszer”

Bármilyen kérdésed van, állunk a rendelkezésedre, keress minket bátran

Árpafűlé búzafűlé Krizsán Tamás

Árpafűlé búzafűlé Krizsán Tamás

By | 2017-07-13T19:53:42+00:00 március 15th, 2017|búzafűléről bővebben|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

error: Content is protected !!

Elég uncsi, de mi is cookie-kat használunk a weboldalunkon. Remélem megváltozik a törvény és nem kell többé ilyen üzeneteket látnod. Azzal, hogy tovább böngészel, elfogadod, hogy tovább használjuk a cookie-kat. Üdv,Tamás További információ

Elég uncsi, de mi is cookie-kat használunk a weboldalunkon. Remélem megváltozik a törvény és nem kell többé ilyen üzeneteket látnod. Azzal, hogy tovább böngészel, elfogadod, hogy tovább használjuk a cookie-kat. Üdv,Tamás

Bezárás