PH érték

PH érték

PH érték

PH érték

Normál PH érték a szervezetben és a vizeletben

A PH JELENTŐSÉGE AZ EMBERI SZERVEZETBEN

Az élelmiszerek és a szervezet sav-lúg egyensúlya

Az anyagcsere folyamán nagyon sok savas kémhatást okozó anyag keletkezik. A szervezetben folyó lassú égés, az exoterm oxidáció során keletkező szén-dioxid a vérben feloldódik. A sejtanyagcsere kapcsán számos sav, pl. tejsav keletkezik. Mindezek az elsavanyodáshoz vezetnének, ha a szervezet nem tenne óvintézkedéseket ennek megakadályozására. A vér egyes anyagai megkötik az erősebb savakat, segítik megőrizni a vérplazma optimális pH = 7,1 körüli enyhén lúgos kémhatását.

PH érték

PH érték

A savas kémhatás felé való eltolódás számos betegség előidézője lehet, különösen ízületi és reumatikus problémák jelentkezése várható.

A szervezet sav-lúg egyensúlyának megóvása érdekében igen fontos táplálékaink összetételének megválasztása.

Savképző ételek:

az összes hús, hal, baromfi, tojás,
állati zsír, növényi zsiradék,
az összes gabonaféle (kivéve a köles),
dió, mogyoró, mandula,
fehér liszt, fehér kenyér, rozskenyér,
hüvelyesek,
rizs, savanyú gyümölcsök.

Lúgképző ételek:

gyakorlatilag minden zöldség és néhány gyümölcs.

Semleges ételek:

tejtermékek, növényi olajok.

Egyes kutatások szerint az élelmiszerek természetes aránya 4:1. Azaz 80% lúgképző, 20% savképző anyag fogyasztása esetén a legerősebb a szervezet ellenálló képessége.

Az ételek pH-értékeinek összehasonlító diagramja

Vizeletben:

Normál érték:

5,0 – 7

PH érték Leírás:

A vizelet pH-értéke többek között arra utal, hogy a szervezetünk hogyan képes hasznosítani az ásványi anyagokat. Savas vizelet (alacsony pH) azt jelzi, hogy a test nem képes a savfelesleg tökéletes kiválasztására, ezért kénytelen elraktározni a szövetekbe

Forrás: Wikipedia

Olvasd el ez a cikket is:

MINDENT A FAGYASZTÁSRÓL

Bármilyen kérdésed van, állunk a rendelkezésedre, keress minket bátran

Árpafűlé búzafűlé Krizsán Tamás

Árpafűlé búzafűlé Krizsán Tamás

By | 2017-07-17T18:37:39+00:00 március 15th, 2017|búzafűléről bővebben|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

error: Content is protected !!

Elég uncsi, de mi is cookie-kat használunk a weboldalunkon. Remélem megváltozik a törvény és nem kell többé ilyen üzeneteket látnod. Azzal, hogy tovább böngészel, elfogadod, hogy tovább használjuk a cookie-kat. Üdv,Tamás További információ

Elég uncsi, de mi is cookie-kat használunk a weboldalunkon. Remélem megváltozik a törvény és nem kell többé ilyen üzeneteket látnod. Azzal, hogy tovább böngészel, elfogadod, hogy tovább használjuk a cookie-kat. Üdv,Tamás

Bezárás